Foto's bijeenkomst

"De FIOD belt aan"

Datum: 14 maart 2019 16:30
tot: 14 maart 2019 19:30
Plaats: nnb

Joost Boersma, voormalig rechercheur en hulpofficier van justitie, vertelt ons meer over de werkwijze en rol van de FIOD!

Zijn presentatie:

- geeft een kijkje in de (geanonimiseerde) FIOD onderzoeken;
- maakt duidelijk dat de FIOD naast belastingfraude ook financiële fraude opspoort;
- laat zien waartoe je wel of niet verplicht bent als de FIOD vragen stelt en
- schetst een beeld wat de gevolgen kunnen zijn wanneer de FIOD op bezoek is geweest.

Enkele voorbeelden


· De industrieel die een luxe villa op kosten van de zaak laat afbouwen, maar zijn frauduleuze handelen nu mag overdenken in een van overheidswege beschikbaar gestelde overnachtingsruimte.

· Een gepensioneerd echtpaar dat de riante woning in Nederland om fiscale reden verlaat en op een brievenbusadres in Zwitserland wonen.

· De notaris die de verleidingen niet kan weerstaan om een graantje uit een erfenis van een cliënt mee te pikken, om daarmee een vakantiewoning in Griekenland te financieren.

· Een vrachtwagenhandelaar die katvangers en stromannen inzet om de fiscus te tillen, maar zijn “vertrouwensman” met de buit naar Bangkok ziet vertrekken.

· De bedrijfsadviseur die creatief omgaat met het maken van onkostennota’s voor eigen boekhouding, maar vergeet de klok in de gaten te houden.

· Een handelaar in exclusieve en snelle auto’s die zijn voorraad fiscaal “omkat”, maar daarmee de kat wel in de FIOD gordijnen heeft gejaagd.

· De GSM handelaar die met zijn eenmans BV deelneemt aan een BTW carrousel en daardoor in een halfjaar een “omzet” van € 1.500.000.000,- realiseert.

Aanmeldingen voor dit evenement

  • Elzard Engelkens
  • Monica - Stekelenburg

Reacties op '"De FIOD belt aan"'

Er zijn nog geen reacties geplaatst